Tilbake til alle arrangementer

Etterspill med Tora Augestad & Music for a While

  • Havlystteateret, Ramme Rammeveien 90 1545 Hvitsten (kart)

Årets første Etterspill med publikumssuksessen fra i fjor.

Tora Augestad, vokal
Stian Carstensen, akkordeon, pedal steel & banjo
Trygve Seim, saksofon
Martin Taxt, tuba
Pål Hausken, trommer & perkusjon

Denne sommeren beveger vi oss igjen ut til periferien av det klassiske, med smektende jazz og rå folkemusikk i de tidlige kveldstimene. Til å åpne årets Etterspill-serie har vi invitert tilbake fjorårets braksuksess: Tora Augestad & Music for a While.

Music for a While. Foto: Åsa Maria Mikkelsen

Alle billetter inkluderer tilgang til Havlystparken én time i forkant av konserten. Restaurant og bar holder åpent i forbindelse med arrangementet. Konserten varer ca 70 minutter og er uten pause.

Om utøverne

I ensemblet Music for a While fronter Tora Augestad et stjernelag av norske musikere; i Havlystparken denne søndagen blir vi kjent med ingen ringere enn Stian Carstensen, Mathias Eick og Pål Hausken. Det som spesielt kjennetegner Music for a While er deres personlige, organiske og kreative behandling av låtmaterialet. Enten utgangspunktet er Kurt Weills kjente kabaret­melodier eller sanger og stykker fra det klassiske repertoaret, så er to trekk fremtredende; vokalist Tora Augestads unike formidlingsevne og stemmekontroll og bandets klangmessige, improvisatorisk lekne og humoristiske håndtering av stoffet.

Music for a While er kort sagt et unikt ensemble i grenselandet mellom improvisasjon og notert musikk med sjangeroverskridende og tidløse tolkninger av den klassiske sangskatten.

Om programmet

Albumet Essays markerer siste plate i en trilogi viet sanger fra det klassiske repertoaret. Platen er bandets fjerde studioplate og er spilt inn i Propeller Recordings med Mike Hartung i Oslo. Repertoaret er hentet fra barokken og romantikken og strekker seg over 300 år. Barokksanger av Monteverdi, Rameau og Charpentier møter sanger fra romantikken av Schumann, Brahms, Grieg, Fauré, Elgar og Engel.

Tematisk kretser alle sangene rundt de evigvarende temaene kjærlighet og lengsel, her representert i kraft av bilder, tanker, historier og, som albumtittelen avslører, essays — eller forsøk på kjærlighet. Albumet er produsert av Tora Augestad.

Velkommen til en eventyrlig opplevelse i Havlystparken!

En stor takk til Norsk kulturråd og Viken fylkeskommune for viktige tilskudd til årets Havlystkonserter. Konsertene produseres av Aulaseriene i samarbeid med kulturdestinasjonen Ramme. Klikk her for å se våre øvrige konserter denne sesongen.

Forrige
Forrige
3. juli

Åpningskonsert med Johan Dalene & Christian Ihle Hadland

Neste
Neste
10. juli

Dvořáks pianokvintett med stjernegruppe