Åpning — 2020

Aulaseriene åpner høsten 2020 med åtte konserter fra august til november, hver siste helg i måneden. Vår lanseringssesong skal fornøye, men også utfordre: vi får oppleve kjernerepertoar satt opp mot det mer ukjente — i et bredt spekter av kammermusikkbesetninger. Sesongtemaet Åpning skal ikke bare reflektere det selvsagte, men også satsningens mål om å gjøre både Universitetets aula og kammermusikken til en mer levende, synlig og tilgjengelig del av Oslobildet. I løpet av høsten innvier vi også Aularommet på Ramme, bygget etter Edvard Munchs egen modell av Universitetets aula, og markerer med dette Ramme som en komplett kulturdestinasjon.

Velkommen på store, nye opplevelser!

Thormod Rønning Kvam
Kunstnerisk leder

Gå direkte til program: August / September / Oktober / November

29.—30.08. Åpningskonserter

29. august kl. 14 i Universitetets aula
30. august kl. 15 i Havlystparken, Ramme

Sammensatt program med musikk av Mozart, Beethoven, Chopin, Franck, Grieg og Kraggerud.
Improvisasjoner over Munchs Auladekorasjoner med motiver fra Ramme.
Åpningstale ved Svein Stølen, rektor ved Universitetet i Oslo.

henning-kraggerud_foto_robert -romik.jpg

Henning Kraggerud fiolin

Som en av landets fremste fiolinister har Henning Kraggerud i en årrekke redefinert måten å være musiker på gjennom sin unike formidlingsevne og musikalsk-historiske orientering. Hans engasjement for detaljer er smittende, og teknisk briljans og musikalitet er på et nivå svært få forunt. Les mer og hør Henning i aksjon her.

Ingrid & Maria Ose fløyte

Vi er stolte av å kunne presentere to fløytister som på tross av sin unge alder allerede har opptrådt på viktige nasjonale og internasjonale arenaer. Sammen med Henning Kraggerud har de også bidratt i flere komposisjoner skrevet spesielt for deres besetning. De har i tillegg sin egen festival på hjemstedet Sandane, Ose Kammerspel. Les mer og hør fløytistene her.

ingrid-og-marie-ose_foto_kristin-aafløy-opdan.jpg
gunnar-flagstad_foto_tom-henning-bratlie.jpg

Gunnar Flagstad piano

Ved flygelet på våre åpningskonserter sitter ingen ringere enn Gunnar Flagstad, en av landets mest foretrukne samspillspartnere som også er aktiv i flere banebrytende prosjekter på tvers av det klassiske. Han jobber til vanlig som førsteamanuensis i akkompagnement ved Norges musikkhøgskole og er en av de kunstneriske lederne i konsertserien Resonans.

26.—27.09. Septembertrioer

26. september kl. 14 i Universitetets aula
27. september kl. 15 i Havlystparken, Ramme

Beethoven Spøkelsestrio op. 70/1
Schumann Adagio und Allegro op. 70
Brahms Scherzo (F-A-E) og Klavertrio i H-dur op. 8

Eldbjørg Hemsing (foto Nikolaj Lund).jpg

Eldbjørg Hemsing fiolin

Med sin virtuositet og råskap iblandet nordisk eleganse har Eldbjørg Hemsing de siste årene tatt Europa og Asia med storm. Hennes siste utgivelse med Griegs fiolinsonater fikk høyeste terningkast av NRK, og hun gjør også en betydelig innsats for internasjonalt å løfte frem sin egen hjembygd gjennom Hemsingfestivalen. Se og hør mer av Eldbjørg her.

Sandra Lied Haga cello

Etter en rekke samarbeid med storheter som Anne-Sophie Mutter og Anna Fedorova, har Sandra Lied Haga for alvor etablert seg som en av Europas fremste unge cellister. Som fjorårets vinner av Equinors høythengende talentstipend og med årets kritikerroste debututgivelse, er vi spesielt stolte av å presentere henne som del av Aulaseriene. Hør henne her!

Sandra Lied Haga (foto Nikolaj Lund).jpg
sveinung-bjelland_foto_c-f-wesenberg.jpg

Sveinung Bjelland piano

Få pianister har en klangbehandling og stilforståelse like utsøkt som Sveinung Bjelland, ifølge vår kunstneriske leder. Som professor ved Norges musikkhøgskole står kammermusikken ham nær, en ferdighet han også bringer med seg inn i sine solistopptredener. Vi gleder oss til å få oppleve ham i trioformatet, og klikk her for å få et inntrykk av hva vi har i vente.

31.10—01.11. Harmoni i mørketid

31. oktober kl. 14 i Universitetets aula
1. november kl. 15 i Aularommet, Ramme

Kvandal Night Music op. 57
Beethoven Kvintett for blåsere og klaver op. 16
Klein Divertimento (1940)
og flere overraskelser

oslo-kammerakademi_foto_anna-julia-granberg.jpg

Oslo Kammerakademi

Med kunstnerisk leder og solooboist i Oslo-Filharmonien, David Friedemann Strunck, i spissen, har Oslo Kammerakademi gjennom ti år markert seg som et av Europas ledende blåseensembler. I tillegg til å gi publikum gleden av å oppleve repertoar som sjelden fremføres her til lands, arbeider de også for å bringe frem unge blåsere i samspill med etablerte utøvere — et fokusområde de deler med Aulaseriene. Les mer og hør deres nyeste plateutgivelser her.

Christian Ihle Hadland piano

Til tross for sin unge alder, kan Christian Ihle Hadland allerede vise til over 20 år som en internasjonalt fremstående pianist. Han er kanskje særlig kjent for sitt raffinerte Mozart-spill og ble Spellemann-nominert for sin utgivelse med Oslo-Filharmonien i 2014. I flere år har han også samarbeidet tett med Oslo Kammerakademi, og vi gleder oss til å oppleve et program med samspill av beste sort. Varm opp ved å se og høre Christian i aksjon her!

christian-ihle-hadland_foto_nikolaj-lund.jpg

Avlyst: 28.—29.11. Avslutning med kjempene

28. november kl. 14 i Universitetets aula
29. november kl. 15 i Aularommet, Ramme

Beethoven Razumovskij-kvartett i F-dur op. 59/1
Brahms Klaverkvintett i f-moll op. 34

camilla-kjøll_foto_sverre-christian-jarild.JPG

Camilla Kjøll fiolin

Både som solist, kammermusiker og konsertmester har Camilla Kjøll det siste tiåret gjort seg bemerket nasjonalt og internasjonalt. Få kan vise til en like tettpakket og allsidig karriere, og som kunstnerisk leder for Fjord Classics sammen med Lars Anders Tomter er det en stor glede å presentere begge på vår sesongavslutning. Les mer om Camilla og festivalen her.

Miriam Helms Ålien fiolin

Etter mange års studier på internasjonalt prestisjetunge musikkonservatorier, er vi glade for endelig å ha Miriam Helms Ålien tilbake i Norge. Hun har for lengst etablert seg blant landets mest anerkjente unge fiolinister og har også nylig etablert sin egen festival i hjembyen. Les mer om henne og Festivalta her!

miriam-helms-ålien_foto_jessy-lee.jpg
eivind-ringstad_foto_nikolaj-lund.jpg

Eivind Ringstad bratsj

Bratsjist Eivind Ringstad tok Europa med storm da han vant Eurovision Young Musician-konkurransen som første norske vinner i en alder av 18 år. Han ble i 2016 tatt med i det toårige BBC Young Musician-programmet, og er stadig å se på betydningsfulle arenaer som Wigmore Hall og Verbier-festivalen. Eivind spiller på G. Guadagnini “ex-Vieuxtemps” fra 1768 på utlån fra Dextra Musica. Les mer og hør Eivind i aksjon her!

Sverre Barratt-Due cello

Etter flere års studier hos Truls Mørk ved Norges musikkhøgskole, ble Sverre Barratt-Due sikret jobben som nestgruppeleder i Kringkastingsorkesteret på dagen. Han er svært aktiv også som kammermusiker og har deltatt på en rekke festivaler og turneer både i inn- og utland.

sverre-barratt-due_foto_trond-alexander-tune.jpg
thormod-rønning-kvam_foto_per-sollerman.jpg

Thormod Rønning Kvam piano

Etter nylig å ha fullført master- og diplomstudier med høyeste utmerkelser ved Royal Academy of Music i London, har Thormod Rønning Kvam etablert seg som en av våre fremste og mest aktive konsert- og festivalpianister. Han har også bred erfaring som kunstnerisk leder og har særlig engasjert seg innen konsept- og publikumsutvikling for nye satsninger innen klassisk musikk. Les mer og hør vår kunstneriske leder her!