Tilbake til alle arrangementer

Sesongåpning: Retningsskifte

  • Universitetets aula Karl Johans gate 47 0162 Oslo (kart)

Kjære publikum: riktig godt, nytt år!

2022 braker løs med en stjernespekket feiring av stor musikk. Konserten introduserer årets tema Retningsskifte og er i samarbeid med Fjord Classics, som med denne konserten også lanserer sitt program for årets festival. Kom og bli med på feiringen av 2022 med oss!

Cam Kjøll, fiolin
Lars Anders Tomter, bratsj
Thorleif Thedéen, cello
Polina Leschenko, piano

Program: Klangen av Indian Summer

Johann Sebastian Bach (1685—1750): fra Die Kunst der Fuge, arr. for stryketrio av W. A. Mozart
Wolfgang Amadeus Mozart (1756—1791): Pianokvartett nr. 1 i g-moll, K. 478
Sebastian Fagerlund (f. 1972)Scherzic
— Pause

Antonín Dvořák (1841—1904): Pianokvartett nr. 2 i Ess-dur, op. 87

Fjord Classics ble etablert i Sandefjord i 2017 og inviterer et stjernelag av internasjonale musikere hvert år. Startskuddet for 2022-festivalen foregår allerede nå i februar og markerer samtidig starten på samarbeidet med Aulaseriene. Konserttittelen leder oss inn på temaet til festivalen i juli, Indian Summerog til komponistenes sene verker.

Introduksjoner ved kunstnerisk leder Thormod Rønning Kvam og festivalsjef for Fjord Classics, Sean Lewis.

Om programmet

Det finnes knapt en bedre måte å starte året på — eller til å markere årets sesongtema på — enn med Johann Sebastian BachDie Kunst der Fuge, hans aller siste verk, er fascinerende både i form og musikalitet. Vi skal få høre et utvalg av satsene, arrangert for stryketrio av ingen ringere enn Wolfgang Amadeus Mozart. Vi dykker så ned i et av Mozarts egne kronjuveler, hans pianokvartett i g-moll — et av de mest populære og toneangivende verkene i formatet. Etter pause får vi høre den finske komponisten Sebastian FagerlundScherzic for bratsj og cello, før vi runder det hele av med Dvořáks praktfulle pianokvartett i Ess-dur — en musikalsk perle av et verk som vi synes fortjener minst like stor oppmerksomhet som hans pianokvintett, som for øvrig kanskje er historiens mest spilte.

Velkommen til en stor kunstmusikalsk opplevelse!

Konserten spilles i Universitetets aula i Oslo 26.02 kl. 14 og i Aularommet på Ramme i Hvitsten 27.02 kl. 15.


En trygg og god opplevelse er vår høyeste prioritet. Alle våre arrangementer gjennomføres i tråd med FHIs retningslinjer for smittevern.

Forrige
Forrige
28. november

The American Sound med Zuckerman & Kvam

Neste
Neste
27. februar

Sesongåpning: Retningsskifte